Herijken en nieuwe plannen maken

De zomer komt eraan

De zomervakantie speelt bij velen van ons al door het hoofd. Tijd voor herijken en opladen. Even een moment om stil te staan bij de afgelopen maanden. Hoe wil je verder gaan na de vakantie? Met welke ontwikkelingen wil je je bezighouden en waar wil je je in verbeteren/innoveren?

Ook een moment van rust, even je batterij opladen. Het kan natuurlijk zijn dat je nu denkt, ik heb de aankomende periode geen vakantie. Maar meestal is de periode van juli en augustus toch in de meeste sectoren rustiger. Het ideale moment om terug te blikken op het eerste half jaar. Maar ook de perfecte tijd om nieuwe plannen te maken en vooruit te kijken.

Het werkende leven na corona?

Nu de regels rondom corona zijn versoepeld merken we dat iedereen weer liever persoonlijk bij elkaar komt. Ook worden online meetings wat afgeschaald en worden er weer meer fysieke en hybride bijeenkomsten gepland. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van wanneer we meetings inplannen en of we het de reis waard vinden. Soms moet je elkaar gewoon even in het echt zien, persoonlijke contact is natuurlijk erg waardevol. Maar laten we de kracht van online werken of leren niet vergeten. Theoretische kennisoverdracht, informatie over processen of beleid kun je prima online faciliteren, via een webinar, kennisclips of een elearning. Wil je echt impact maken met scholingsprogramma’s? Zet dan een blended programma op, de perfecte mix tussen online en fysieke lessen. Wat ons betreft is er dus geen ‘voor of na corona’, hybride werken en leren is de nieuwe norm.

Nadenken over de koers

De vraag is in hoeverre jouw organisatie al is ingespeeld op dat hybride werken en leren? De zomerperiode is bij uitstek een mooie gelegenheid om hier over na de denken en nieuwe plannen te maken. Welke bijeenkomsten organiseer je fysiek en welke bijeenkomsten zijn geschikt voor een online variant? Zijn er scholingswensen die je zou willen oppakken? Is het een idee om bestaande mediacontent om te vormen tot lesmateriaal of een nieuwe podcast serie? Wij kunnen je helpen met het uitwerken van dit soort ideeën. Van webinar tot podcastserie en van leerplatform tot kennisclips. Jij bepaald de inhoud, wij faciliteren de rest.

Wil jij nu de aankomende vakantieperiode nadenken over deze ontwikkelingen en twijfel je of bepaalde toepassingen geschikt zijn binnen je organisatie? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op via info@moosandspike.com